top of page

Qi Gong

'The Healing Art'

Qi gong: werken met (levens)energie.

Qi Gong wordt wel eens geassocieerd met Chinese yoga, maar in werkelijkheid zijn de oefeningen gebaseerd op een duizend jaren oud systeem dat deel uitmaakt van de traditionele Chinese geneeskunde.

Qi Gong is geen krijgskunst. Het is eerder een helingsmethode, en het is daarom ook uitermate geschikt voor mensen die geen affiniteit hebben met krijgskunsten.

 

Qi Gong kent vele soorten oefeningen, van dynamisch tot statisch en kan zelfs zittend beoefend worden.

De dynamische vorm bestaat uit verschillende series langzame, ononderbroken bewegingen die in combinatie met ademhalingsoefeningen uitgevoerd worden.

De oefeningen dienen om je lichaam sterker en soepeler te maken, je immuunsysteem en energiehuishouding te verbeteren, je bewustzijn te versterken en je geest tot rust te brengen.

Vooral in tijden van stress helpt Qi Gong om onze energie weer te laten stromen en mentaal tot rust te komen. Qi gong levert zo een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van ziekte, of zelfs het genezen ervan.

Tijdens de Tai Chi lessen leert Johan je vormen uit de Ba Duan Jin; een unieke oefeningenreeks die deel uitmaakt van de oude Qi Gong traditie. Deze reeks is ook thuis te oefenen met behulp van video-fragmenten die Johan aanbiedt.

Johan geeft nog geen reguliere les in Qi Gong. Wel kan er op aanvraag een privéles of groepsles (workshop) aangeboden worden.

Johan geeft regelmatig workshops en cursussen. In de zomer doet hij dit vaak buiten op een mooie locatie in de natuur. Neem gerust contact op, of volg de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het aanbod. 

bottom of page