top of page
Johan Boelens_Say Wad20210928_0031.jpg
Maak kennis met 
de instructeur

Mijn naam is Johan Boelens.
 

Van kinds af aan was ik gefascineerd door krijgskunsten.

Het beoefenen van vechtsporten (of krijgskunsten zogezegd) biedt vele voordelen. Je leert jezelf verdedigen, ontwikkelt zelfvertrouwen, leert opkomen voor jezelf en voor anderen, leert onveilige situaties beter in te schatten, sleutelt aan je waarden en normen, - kameraadschap en respect. Na jarenlang oefenen van verschillende krijgskunsten kwam ik uiteindelijk bij de Chinese krijgskunst terrecht, die ook wel Wushu wordt genoemd. 

Wushu is de verzamelnaam voor Chinese krijgskunsten, en is rijk aan vormen en stijlen.

In het westen staat wushu ook wel bekend als ‘Kung Fu’ (Gong Fu)

 

De vele stijlen waar wushu rijk aan is worden hoofdzakelijk onderverdeeld in ‘externe’ en ‘interne’ stijlen. Ondertussen beoefen ik beide varianten al zo’n 20 jaar, en focus mij de laatste jaren telkens meer op de interne variant.

 

Ik heb op internationaal wedstrijdniveau rond mogen reizen, en ben meerdere malen in China geweest om mijn Kung Fu te verfijnen.  Ondertussen heb ik bij verschillende grootmeesters mogen lessen, en met topatleten mogen trainen. In de afgelopen 20 jaar is mijn wushu familie (Wu Yuan) uitgegroeid tot een wereldwijde familie. Waar ik ook ga, dat familie-gevoel is altijd bij gebleven. Dit is één van de aspecten die wushu zo bijzonder maakt. 

 

Ondanks de ervaring die ik heb opgebouwd, kan ik mezelf geen meester noemen.

Ook ik leer nog steeds nieuwe dingen bij. Voor mijn gevoel is mijn wushu reis nog lang niet ten einde.

Één leven is niet genoeg om je alle stijlen eigen te maken.

Mijn reis nam een compleet nieuwe richting toen ik tijdens de zomer van 2021 gevraagd werd om mee te werken aan een workshop aan de kust, kort nadat ik terug naar Nederland kwam vanwege de coronacrisis.

 

Mij werd gevraagd wat te laten zien en te vertellen over de interne stijl: ‘Tai Chi Chuan’.

Vanwege de belangstelling startte ik een eigen Taiji club waar iedereen, jong en oud, welkom is om mee te profiteren van alle voordelen die wushu te bieden heeft.  

Wij zijn klein begonnen, en het breidt langzaam uit. Ontzettend leuk om te zien!

Wat mijn leerlingen aantrekt, is de fijne sfeer, mijn ongetemde passie voor wushu, en het plezier in samen trainen.

bottom of page