top of page
Johan Boelens_Say Wad20210928_0031.jpg
Maak kennis met 
de instructeur

Mijn naam is Johan Boelens.
 

Van kinds af aan was ik gefascineerd door krijgskunsten.

Het beoefenen van vechtsporten (of krijgskunsten zogezegd) biedt vele voordelen. Je leert jezelf verdedigen, ontwikkelt zelfvertrouwen, leert opkomen voor jezelf en voor anderen, leert onveilige situaties beter in te schatten, sleutelt aan je waarden en normen, - kameraadschap en respect. Ondanks het jarenlang beoefenen van verschillende vechtsporten ontbrak er iets voor mijn gevoel. De trainingen waren meestal gericht op een fysiek conflict, en niet zozeer op jezelf.

Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met wushu.

Wushu is de officiële benaming voor Chinese krijgskunsten. Wushu is rijk aan vormen en stijlen en staat in het westen ook wel bekend als ‘Kung Fu’.

 

De vele stijlen waar wushu rijk aan is, worden hoofdzakelijk onderverdeeld in ‘externe’ en ‘interne’ stijlen. Ondertussen beoefen ik beide varianten al zo’n 20 jaar, en focus mij de laatste jaren telkens meer op de interne variant.

Ondertussen ben ik op internationaal wedstrijdniveau de wereld rondgereisd, ik ben meerdere malen in China geweest om mijn Kung Fu te verrijken en hulp te zoeken bij grootmeesters. Ik heb onder verschillende meesters mogen lessen, en heb zelfs samen mogen werken met topatleten op wereldniveau. Dankzij dit heb ik veel mogen zien en proeven van de Chinese wushu cultuur, en heb ik veel steun en toeverlaat gevonden bij een alsmaar groeiende wushu familie.

 

Ondanks de ervaring die ik heb opgebouwd als wushu atleet, kan ik mezelf geen meester noemen.

Ook ik leer nog steeds nieuwe dingen bij, en voor mijn gevoel is mijn wushu reis nog lang niet ten einde. Één leven is niet genoeg om je alle stijlen die wushu te bieden heeft, te meesteren.

Mijn reis nam een compleet nieuwe richting toen ik tijdens de zomer van 2021 gevraagd werd om mee te werken aan een workshop aan de kust, kort nadat ik terug naar Nederland kwam vanwege de coronacrisis.

 

Mij werd gevraagd wat te laten zien en te vertellen over de interne stijl: ‘Tai Chi Chuan’.

Vanwege de belangstelling startte ik een eigen Taiji club waar iedereen, jong en oud, welkom is om mee te profiteren van alle voordelen die wushu te bieden heeft.  

Wij zijn klein begonnen, en het breidt langzaam uit. Ontzettend leuk om te zien!

Wat mijn leerlingen aantrekt, is de fijne sfeer, mijn ongetemde passie voor wushu, en het plezier in samen trainen.

bottom of page