top of page

Wushu

'The Martial Artist'

Wil je fit en lenig worden? Heb je interesse in vechtsporten, maar ben je niet zo van de contactsport? Heb je altijd al met een Kung Fu wapen om willen leren gaan, of wil je simpelweg iets nieuws uitproberen?

 

Dan is Wushu iets voor jou!

 

Wushu is een verzamelnaam voor Chinese krijgskunsten, en is rijk aan vormen en stijlen. Veel bewegingen uit de wushu zijn te herleiden naar eeuwenoude gevechtsapplicaties. Hierdoor is deze variant rijk aan geschiedenis en cultuur. 

Wushu staat bekend om zijn vele sprongen en trappen, snelheid en dynamiek. Ook dierenstijlen komen aan bod, met namen als: 'Eagle', 'Tiger' en 'Praying mantis'. Er wordt ook nog eens onderscheid gemaakt tussen Noordelijke en Zuidelijke stijlen. De bewegingen en de ritmiek tussen deze twee stijlen verschillen van elkaar. 

Voordat je door de lucht vliegt en met wapens rond loopt te zwaaien, moet je beginnen bij de basis. Een goede basis is een must! Zo leer je eerst belangrijke basisstanden en basisvormen. Een vorm is een bewegingsroutine, ook wel 'Taolu' genoemd.

Je gaat daarbij je lichaam fitter en leniger maken ter voorbereiding op de meer complexe bewegingen waar wushu rijk aan is.

 

Alleen de basis biedt al genoeg uitdaging!

Uiteindelijk gaat het ook om de reis en niet zozeer om het doel. 

 

01.png
Johan Boelens_Say Wad20210928_0033_edited.png

Wushu verbetert je motoriek, je balans, je concentratie en je zelfvertrouwen. 

Waarden en normen zoals vriendschap, respect, discipline, geduld, begripvol en behulpzaam zijn, spelen een grote rol.

 

Voor het jonge publiek is wushu een leuke en speelse manier om met vechtsport bekend te raken.

Kung Fu Kids!

bottom of page